Szülőknek

Az egyik legfontosabb cél: Gyermekeink jövője

Egy házaspár, vagy élettárs, pontosabban maga az ember életében, rendkívül felemelő érzés egy újszülött érkezése. Mindenki életében ez a leghosszabb távú projekt, amivel valaha is foglalkozott.

Ezért, amikor egy szülő azt mondja, hogy nem tud hosszú időre tervezni, mert a körülmények nem teszik lehetővé, akkor tulajdonképpen saját felelősségéről beszél. Hiszen, mikor vállalta, hogy legyen gyermeke, akkor azt nem egy-két évre tervezte. Azzal vállalta azt is, hogy élete végéig gondoskodik róla.
Ebbe beletartozik az is, hogy nem tehetem meg gyermekemmel, hogy Ő tartson el, amikor már nem vagyok képes dolgozni. Viszont beletartozik az, hogy versenyképes tudást adok neki.

Tovább
This is image placeholder, edit your page to replace it.

Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!

De vajon tudják-e, hogy mire vállalkoznak?

Amikor beszélgetünk leendő ügyfelekkel, sokszor hallom, hogy a terveik között lakás, vagy családi ház vétele szerepel, a nem távoli jövőben.

Az is kiderül, hogy a már megvásárolt, saját telkükön, gyümölcsfákat ültetnének elsőnek, szeretik a kertet, a leendő gyermekük kimehetne játszani. Később a kis konyhakert ellátná a családot zöldséggel, a gyümölcsöt frissen szedhetik a fáról.

Ezek remek látomások, de amikor a továbbiakban megkérdezem, hogy milyen elképzeléseik vannak a gyerekeik növekedésével kapcsolatban, akkor bizony már sokan gondolkodóba esnek.

Legtöbbször a továbbtanulást természetesnek gondolják.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Szeretne bővebben olvasni pénzügyi tanácsokat gyermekvállalással kapcsolatban?