Vagyonképzés

Mi vár ránk 2015-ben, mire kell felkészülnünk?

Vizsgáljuk meg, mi várható a hazai és a nemzetközi gazdaságokban, illetve a pénzpiacokon!
Elképzeléseinket pontosítottuk a Portfólió által szervezett Befektetés 2015 konferencián hallottakkal.

Mike Turner felvázolta, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a tőkepiaci mozgásokból. Adam Lessing elmondta, hogy a részvénypiacok növekedési időszaka nem szűnt meg, csak volt benne egy kis szünet!

Az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala szerint az eurózóna éves inflációs adata -0,2 százalék lett. Magyarországon ugyanez -0,9%. Tehát csökkentek az árak. Erre öt éve nem volt példa.

De közben mi történik Kínában, az USA-ban és Magyarországon?

Tovább

Hozzunk időben felelős pénzügyi döntést! Megtakarítási formák:

Ma Magyarországon az emberek túlnyomó része ismeri a bankbetétet, és talán már az államkötvényt is.

De ezeknek a termékeknek sem ismeri a veszélyeit, mert a történelmi múltunk miatt az a hite a magyar embernek, hogy ezek biztonságosak.

Mivel a mi csoportunk független szakértőkből tevődik össze, ezért a megtakarítási megoldások széles skálája áll rendelkezésre.

Mi a meglévő, illetve feltárt igényekre megoldásokat keresünk!

Tovább

Mi a célunk?

Célunk a pénzügyi intelligencia tanításával, fejlesztésével elérni azt, hogy a lehető legtöbb magyar család tudatosan tervezze pénzügyeit, felismerve, hogy a megfelelő időben meghozott helyes pénzügyi döntéseikkel, alapvetően befolyásolhatják saját jövőjüket.

Megtanultuk, hogy a jövőnket csak tudatos tervezéssel alakíthatjuk úgy, hogy a váratlan helyzetekből adódó bizonytalanságokat csökkentsük, vagy akár el is kerüljük!

Szeretteink a legfontosabbak számunkra mert szeretni annyi, mint adni.

Adni magamat. Adni mindenemet. Akkor is, ha erreegyébként már nemlennékképes!

Mi a teendő, hogy magunkról, valamint szeretteinkről tudjunk gondoskodni, amíg erre képesek vagyunk? És azontúl is!

A Tudatos Tervezés

Velünk tudatosan tervezheti meg a biztonságos jövőt, saját maga és szerettei számára.

Tovább

Szegényedik, vagy gazdagodik?

Megszoktuk otthon a lakásunkban, hogy este nézzük a televíziót. Legtöbb helyen az elektronikai eszközeink, televízió, rádió, hangtechnikai berendezéseink egy helyen vannak. Közös jellemzőjük, hogy távirányítóval kapcsoljuk be, illetve ki a készülékeket.

Rendben is van ez így, hiszen ki van kapcsolva, gondolnánk. Ha kicsit vizsgálódunk, hamar kiderül, hogy a készülékünk tovább is fogyasztja az áramot.

Kicsit körbe nézünk, rájövünk, hogy nagyon sok olyan dolog van az életünkben, mikor egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, több tízezer forintot takaríthatnánk meg.

Tovább

Miből legyen megtakarításom?

Érdemes előre végiggondolni, hogy mekkora összeget tudunk és szeretnénk megtakarítani, illetve, hogy milyen időtartamra tudjuk pénzünket nélkülözni. A világ gazdag emberei azt mondják, hogy nem az a lényeg mennyi pénzed van, hanem hogy a pénzedet mennyi ideig tudod birtokolni. A tervezés minden esetben úgy indul, hogy meg kell nézni a kiindulási pontot, hol vagyunk most? Közösen áttekintjük kiadásaik szerkezetét is, amiből láthatjuk, hogy a fizetésük hány százalékát költik rezsire, hiteltörlesztésre, szórakozásra, stb. Így, kiadásaik vizsgálatánál, nem befolyásolnak az érzelmek, ennek eredményeként tisztán látjuk, hol szükséges és hol lehet racionalizálni. Átnézzük, van-e lehetőség életszínvonaluk megtartása mellett, a költségek csökkentésére, majd ennek egy részét megtakarítjuk. A takarékoskodásról, sokaknak elsőre a vízzel, energiával, pénzzel való “spórolás” jut eszébe. A legtöbben erre odafigyelünk. Egy család életében vannak olyan költségek, amiről a nem szakavatott nem tud róla, hogy ugyanolyan szolgáltatást, vagy terméket olcsóbban is meg lehet kapni.

Tovább

Hogyan legyünk milliárdosok?

Nagyon sokan törik fejüket ezen a témán.

Sokan a lottót hívják segítségül és minden héten imádkoznak Istenükhöz, hogy segítsen. Ha véletlenül megnyernék a telitalálatot 2-3 milliárddal, pillanatok alatt elköltenék, azután rosszabb helyzetbe kerülnének, mint amilyenben előtte voltak.

Számtalan példa volt erre, több, ezzel a témával foglalkozó cikket írtak már, sőt a televízió is mutatott példát rá.

Bizony inkább panaszkodunk a körülményeinkre, pedig azokat mi magunk hozzuk létre.

A minap olvastam egy blogot egy pénzügyi oldalon.

A világ 17. leggazdagabb embere, a kínai Li Ka-Shing hírdeti az alábbi receptet. Valójában ezt mondjuk mi is évek óta, de hitelesebb Li után szabadon, hiszen bizonyítottan elérte célját.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy nem maradjon le híreinkről!